Télen, hideg időben, amikor egy zárt helyiségben (irodában, épületben, szobában) töltjük napjaink nagy részét, hajlamosak vagyunk elhanyagolni e zárt helyiség levegőjének minőségét.  

Levegőnk minősége azonban kihat a mindennapi tevékenységünkre, és nem utolsó sorban egészségi állapotunkra. A légcsere egyik módszere a rendszeres szellőztetés, amely mellett igen lényeges, hogy beltéri levegőnket rendszeresen fertőtlenítsük (a levegőben levő porszemcsék mennyiségét, különösen a párás levegőben terjedő baktériumok, penészgombák terjedését megakadályozzuk). A poros, szennyezett levegő ugyanis számos légúti betegség forrása.

Ha sűrű és hosszú napjaink vannak a munkahelyen, együnk meg néhány narancsot, grépfrútot, vagy egyéb citrusfélét és héjukat ne dobjuk ki, hanem tegyük a radiátorok tetejére! A citrusok héjából ugyanis rengeteg fertőtlenítő hatású illóolaj kerül a zárt belső tér levegőjébe, amely kellemes illat mellett jótékony és frissítő hatású. Ablakpárkányra téve a héjaknak nincs gyakorlati haszna, csupán élénk színűkkel javítják hangulatunkat.

Narancshéjak radiátoron 

Narancshéjaknak ablakpárkányon